Partners

Elke aflevering van Tek Tok late night wordt gefinancierd door een andere partner die het thema bepaalt. In Nederland zijn verschillende partijen geïnteresseerd in een levendige discussie over informatietechnologie: kennisinstellingen, consumentenorganisaties, bedrijven en overheden. Onze partners willen bijvoorbeeld een maatschappelijk probleem agenderen, aandacht vragen voor een nieuw rapport, nieuwe doelgroepen bereiken of voelen zich gewoon verantwoordelijk voor een goede informatiesamenleving. Tek Tok biedt hen een levendig podium met nieuw publiek en goede online registratie. Hier een video met hun reacties.

Voor ons eerste seizoen in 2012 hadden we drie partners. ECP, platform voor de informatiesamenleving heeft met ons het onderwerp privacy onder een breder publiek gebracht. SIDN, het bedrijf achter .nl, heeft met ons het onderwerp netneutraliteit onder de aandacht gebracht met een aflevering over internetvrijheid. Daarna kwam computervereniging HCC, die met ons voor haar leden het serieuze onderwerp digitale veiligheid ook eens op een leuke manier heeft gebracht.

Het voorjaar van 2013 zijn we begonnen met een bijzondere aflevering voor Team High Tech Crime van de Nederlandse politie. Deze keer geen algemeen thema, maar een specifiek doel: de lancering van de Cyber Crime Challenge voor de werving van 30 nieuwe rechercheurs. Op 4 juni hadden we een avond met Kennisnet over data in het onderwijs. Naast interessante gesprekken in de grote zaal, werd de kleine zaal bevolkt door innovatieve start-ups in het onderwijs.

Omdat het Kennisnet en ons zo goed was bevallen, hadden we in het najaar van 2013 weer een aflevering met hun. Deze keer over de presentatie van hun trendrapport. We hadden een interessante performance over sensoren en in de kleine zaal veel voorbeelden van Maker Movement. In november hadden we ook eens een groot bedrijf als partner: Google. Samen met de Dutch Hosting Provider Association wilden ze een kritische avond over de Wetswijziging Computercriminaliteit III.

Ook ECP kwam weer terug bij ons en lanceerde in het najaar van 2014 de nieuwe site veiliginternetten.nl. Dat was tijdens de landelijke cyber security campagne Alert online. Daarin deden we ook een Tek Tok Studio voor KPN en lieten we zien wat zij doen aan cyber security. Voor NCSC, die de campagne co├Ârdineerde, hadden we eerder dat jaar al een Studio gedaan tijdens hun jaarlijkse NCSC One conferentie. In 2015 deden we ook weer mee aan Alert online, met een tweede aflevering voor SIDN. Hierin presenteerden we hun onderzoek naar veelvoorkomende kwetsbaarheden op Nederlandse sites en namen we het op voor het MKB.

En zo hadden we elk seizoen weer nieuwe, maar vooral ook bestaande partners, die hun kennis met ons willen delen op een toegankelijk podium. Na vier jaar was dat wel weer genoeg geweest en gingen we verder met een andere opzet: Hack Talk, een praatprogramma voor en door de hackers community.